7x leukste plekken logeren aan het water

Stevig uitwaaien aan de kust, genieten van actieve uitjes op de Friese meren of eindeloze vaartochtjes in een mooi natuurgebied als de Biesbosch of Weerribben-Wieden; voor dat echte vakantiegevoel zoek jij voor jouw volgende overnachting natuurlijk een mooi plekje aan het water! Maar waar je nou precies moet zijn voor een onvergetelijk uitje? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!  

Huisje aan zee

Bij overnachten aan het water denk jij waarschijnlijk al snel aan een vakantiehuis aan zee. Nou is dat natuurlijk ook een uitstekend plan! Aan de Nederlandse kust zijn ontzettend leuke parken te vinden, waar jij ongetwijfeld een topvakantie viert. Veel vakantieparken hebben bovendien een eigen stukje strand voor hun gasten, wat toch een veilig gevoel geeft, zeker wanneer je met jouw kinderen op pad bent. Maar welke provincie is dan het leukst? Als jij op zoek bent naar de breedste en schoonste stranden van Nederland, zet dan koers richting de Zeeuwse kust. Dat worden eindeloze strandwandelingen en lekker proeven van oesters, mosselen en misschien zelfs een Oosterscheldekreeft. 

Op z’n Frysk 

Ook verder landinwaarts kun je prima aan het water verblijven. Wat dacht je van de schitterende Friese meren? Lekker varen met een bootje, schitterende natuur bekijken en je onderdompelen in de Fryske taal en tradities: als je niet in deze contreien bent opgegroeid kan het maar zo zijn dat je je tijdens een vakantie in Friesland in het buitenland waant! Een aantal vakantieparken heeft huisjes waarbij je zo’n beetje óp het water overnacht, met een aanlegsteiger voor de deur. Denk bijvoorbeeld aan Bungalowpark It Wiid in het prachtige nationale park De Alde Feanen. Als dat geen mooie plek is om te overnachten aan het water, dan weten wij het ook niet meer!

Uitzicht over Zwarte Water

Ook in het uiterste noorden van Overijssel komen liefhebbers van water stevig aan hun trekken. Wat dacht je van het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden, met z’n vele vaarmogelijkheden, en natuurlijk het wereldberoemde Giethoorn? Vlakbij is het Zwarte Water te vinden, ook een mooie waterloop met tal van watersportmogelijkheden. En bij Hotel Zwartewater verblijf je direct aan de rivier! Geniet hier van het uitzicht en een uiterst comfortabele overnachting. 

Bruisende badplaats

In slaap vallen met het ruisen van de zee als achtergrondgeluid, en ’s ochtends voorafgaand aan een uitgebreid ontbijt genieten van een fijne strandwandeling? Ga dan voor een hotel direct aan het strand. Een badplaats als Scheveningen leent zich hier bijvoorbeeld uitstekend voor. Voor wie in deze bruisende kustplaats wil genieten van luxe en stijl, is het Grand Hotel Amrâth Kurhaus een absolute aanrader. Vijf sterren, direct aan het strand; dat wordt genieten!

Strand en bloemen

Maar er zijn meer mooie plekken voor een heerlijke hotelovernachting aan de kust. Ook Noordwijk aan Zee is bijvoorbeeld een ontzettend levendige badplaats, met gezellige strandpaviljoens en het winkelcentrum niet ver van het strand. Buiten Noordwijk wacht de bollenstreek erop ontdekt te worden: hier kan je echt fantastisch wandelen en fietsen. Ook verblijf je hier niet ver van Leiden: een leuke stedentrip is zo gemaakt! 

Naar de Wadden

Hebben strand en zee zo’n grote aantrekkingskracht op jou, dat je er het liefst helemaal door omringd wordt? Ga dan op vakantie naar een van onze schitterende Waddeneilanden! Geniet van de rust op Schiermonnikoog of Vlieland, zoek de gezelligheid op Terschelling of Ameland en ga schaapjes kijken op prachtig Texel! De Waddeneilanden zijn in elk seizoen een topbestemming; waai lekker uit in de koudere maanden en geniet van fijne stranddagjes als zomerse temperaturen aan de orde van de dag zijn. En goed nieuws: in zowel hotels als vakantieparken is de keuze reuze wanneer je ervoor kiest vakantie te vieren op een Waddeneiland. 

Op het water

Wil jij een echte maritieme ervaring? Slaap dan aan boord van cruiseschip ss Rotterdam en geniet van een onvergetelijk uitje! Dit luxe schip is van alle moderne gemakken voorzien, maar ademt wel de sfeer van de jaren vijftig dankzij de prachtige retro-inrichting. Sluit ook zeker aan bij een rondleiding om meer te leren over de tijd dat het fungeerde als passagiersschip van de Holland – Amerika Lijn en een kijkje te nemen op plekjes die je normaal niet zo snel zou zien. Dichter bij het water kom je niet tijdens een overnachting, toch? Ahoy!  

Ook leuk om te lezen

Ontdek

Hunebedden Drenthe: megalithische erfenis

Mythische grafheuvels die uitnodigen tot meditatie en ritueel? Een hoop stenen van vijftig eeuwen...

Op culinaire tocht door de Portugese Alentejo

Kaasjes om te lepelen, gerookte worst en zacht-zoete kastanjelikeur. Lekkerbekken plannen een rondreis door...

In Bath met Jane Austen

Bath heeft de enige warmwaterbron van Engeland en plukt daar al eeuwenlang de vruchten...

Voerstreek: taalstrijd in een notendop

De Belgische Voerstreek is steeds populairder als reisbestemming voor Belgen en Nederlanders. Met zijn...

3 x Forteiland: spoken en voor pampus liggen

Forteiland IJmuiden, Pampus en Vuurtoreneiland. Lang lagen ze onzichtbaar te wezen in de wateren...

SS Rotterdam: grandeur aan de Maas

Veertig jaar bevoer stoomschip de Rotterdam de wereldzeeën. Als cruiseschip en lijndienst tussen Rotterdam...

Categorieen

error: Content is protected !!